TESTIMONI SET MENGANDUNG PREMIUM SHAKLEE BANTU NAIKKAN HB IBU MENGANDUNG

HB rendah ketika mengandung seperti satu trend bagi zaman ini. Apabila HB rendah bermakna sel darah merah dalam tubuh badan kurang Kesannya, ibu mengandung akan mendapat anemia. 

Bacaan HB rendah boleh memberikan banyak risiko kepada ibu dan juga bayi. Antaranya, kelahiran pra matang, bayi yang dilahirkan kecil malah boleh menyebabkan kematian jika ibu mengalami anemia yang teruk.

Pelbagai cara boleh dilakukan bagi meningkatkan bacaan HB ketika mengandung. Ibu-ibu perlu mengambil pemakanan yang tinggi kandungan zat besi serta bersenam sekurang-kurangnya 30 minit sehari bagi memastikan tubuh badan sentiasa sihat dan bertenaga. Senaman juga dapat membantu memudahkan proses kelahiran kelak.



Selain itu ibu-ibu juga perlu mengambil vitamin yang lengkap bagi memastikan diri tidak mudah mendapat anemia. Malah perlu mengamalkan suplemen yang lengkap ketika mengandung. Hal ini kerana pemakanan, senaman dan pengambilan vitamin tambahan sangat  berhubung kait antara satu sama lain dan bagi menjamin ibu hamil bebas daripada anemia.

So, hari Dayah nak share dua testimoni ibu hamil yang berjaya naikkan bacaan Hb dengan pengambilan full set vitamin mengandung premium daripada Shaklee.




BACAAN HB NAIK SELEPAS CONSUME FULL SET VITAMIN MENGANDUNG PREMIUM SHAKLEE

'Saya memang consume Shaklee since 2011, memang consumer tegar. 5 bulan lepas, saya disahkan pregnant, ini pun hasil consume set subur Shaklee (GLA, B Complex, Vitamin C, Vitamin E, Alfalfa, ESP). Since pregnant, saya stop consume Shaklee sebab takut ada side effect pada baby. So just makan ubat yang KKM bagi.

Masa kandungan saya 4 bulan, HB saya drop daripada 14 turun 9.93 dan nurse sahkan saya menghidap MILD ANEMIA. Patut badan saya letih yang amat. Bangun pagi badan rasa tak sedap. So, saya tekad untuk consume semula Shaklee dan ambil set kehamilan. Dari testimoni yang saya baca, Vitalea bagus untuk naikkan HB.  So saya consume Vitalea, B Complex, Ostematrix,Vitamin C, Omega Guard dan ESP.

Alhamdulillah 2 minggu kemudiannsaya check HB saya hari ini dan HB saya naik 11.3! Yeahh!
Bukan itu sahaja, badan tidak letih, bangun pagi rasa fresh. Selalu sussah nak bangun. Rambut pula dah kurang gugur.'

-Puan Yaya-




SERIK ASYIK ULANG ALIK HOSPITAL SEBAB BACAAN HB RENDAH

' Kisah check up pregnancy semalam.

  • Berat badan maintain 0.5 kg-1 kg tiap-tiap bulan.. (ada 1 kali sahaja naik mendadak 5 kg masa second month)
  • HB maintain pen dengan biru lagi!! Yeah!! :) pecah rekod tiada pen merah kali ni..
Paling best, nurse dah lupa untuk appoinment minum air gula.. sebab, segalanya okay dah.

Masa awal-awal pregnant anak first dulu tak nak makan supplement lain. Makan apa yang doktor bagi sahaja. Sebab?? Macam-macam cerita dengar.. itu tak bagus.. ini tak bagus..

Sudahnya diri sendiri terseksa ke hospital..klinik..hospital..klinik. Kali ni, dari awal consume shaklee..

Alhamdulillah.. berkat doa, usaha ikhtiar dan tawakkal. Mohon agar semuanya berjalan dengan lancar.

Semoga perjalanan kehamilan kali ini dipermudahkan..ameen..ameen..ameen..'

'HB meningkat dari bulan ke bulan. Apa yang boleh saya cakap, "Ianya kemanisan dalam kehamilan" '

' Jangan di khuatiri barang yang sudah berada 50 tahun dalam pasaran.


~Mood : happy~
Al kisah check up 26th week. Doktor berkata, " wah cantiknya hemoglobin (hb) awak. Naik sampai 12, Masih continue vitamin tambah darah yang kita bagi ke?"

Saya menjawab, "tak Doktor , saya ambil shaklee sebab 1st pregnancy dulu hb tak increase pun."

Doktor hanya tersenyum & teruskan katanya..'

- Puan Azlinda- 





Alhandulillah, berkat usaha dan ikhtiar, Puan Yaya dan Puan Azlinda berjaya menaikkan bacaan HB dengan Set Kehamilan Premium Shaklee.

Ada ibu-ibu diluar sana mempunyai masalah seperti mereka? Buntu mencari jalan penyelesaian? Pelbagai usaha telah dicuba tetapi hasilnya masih sama?

Biar saya bantu ibu-ibu hamil diluar sana dengan ikhtiar Set Kehamilan Premiun Shaklee.


CARA DAPATKAN SET KEHAMILAN PREMIUM SHAKLEE

Boleh hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi terbaik mengenai Set Kehamilan ini.

Sahabat Hamil Anda,

Hidayah Azman

Whatsapp: 017.605.6386

Shaklee ID: 1264395

     


Comments

  1. semoga usaha awak terus konsisten dan membuah hasil..aamiin

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts